Sprievodca - Můj účet

Zdieľanie prieskumov medzi účtami

Prieskumy môžete zdieľať s ostatnými užívateľmi Netquest. Jedna z ďalších funkcií platformy umožňuje prístup k jednému dotazníka aj pre niekoľko užívateľov súčasne. Takto zdieľané dotazníky môžu byť k dispozícii v režime plného alebo len čítacieho prístupu.

Zdieľanie prieskumov

Ak chcete zdieľať prieskum s iným užívateľom, musíte najprv vybrať príslušný prieskum. Akonáhle budete mať vybraný prieskum, v hornej časti rozhrania sa objaví tlačidlo „Zdieľať”:

Po kliknutí na tlačidlo budete presmerovaní na stránku so správou zdieľanie (vybraného) dotazníka. Tu sa môžete rozhodnúť, či konkrétnemu užívateľovi poskytnete plný prístup alebo umožníte len čítacie. Dodatočne môžete tiež zvoliť, či má mať účet možnosť editovať alebo prezerať výsledky len na základe vybraného filtra (viac o možnostiach filtrov si môžete prečítať tu). Pre potvrdenie zmien kliknite na tlačidlo „Uložiť” na spodku stránky.

Po udelení práv bude na vybranú e-mailovú adresu užívateľa podúčtu odoslaná správa s informáciou o nazdieľaní daného prieskumu spoločne s vybranými právami.

Plný prístup

Tento prístup poskytuje plnú príležitosť k správe prieskumu. V tomto prípade je možné pristupovať nielen k výsledkom, ale aj k samotnému nastaveniu alebo obsahu prieskumu, ako aj k odstráneniu prieskumu alebo jeho jednotlivým prvkom (stránky, otázky, atď.).

Ak chcete zrušiť prístup pre daného užívateľa, stačí zrušiť výber jeho účtu zo zoznamu v zobrazení prieskumu zdieľanie a zmeny uložiť. Účet zostane na zozname, ale nebude mať prístup k prieskumu.

Čítací prístup

Ide o obmedzený prístup. Užívateľ, ktorému bol prieskum v tomto móde sprístupnený, bude mať prístup len do hlavného menu Analýza, Reporty a Centrum sťahovania. Nebude môcť upravovať prieskum, jeho obsah alebo formu ani žiadne z jeho nastavení.

Na čo pamätať?

  • V prípade, že je odobratý filter prieskumu, ktorého výsledky boli nazdieľané s ďalším užívateľom, stráca tento užívateľ automaticky nazdieľané práva
  • Možnosť zdieľania informácií na úrovni konkrétneho filtra sa objaví len ak je pre daný prieskum filter k dispozícii
  • Zdieľané prieskumy sa užívateľovi zobrazia na paneli v samostatnej sekcii Zdieľané projekty (viditeľné ihneď po prihlásení)
  • Pre zdieľanie dotazníkov medzi účtami je nutné najprv vytvoriť podúčty.
  • Všetky typy podúčtov medzi sebou môžu zdieľať svoje typy dotazníkov s rôznymi právomocami, ich úroveň definuje vždy autor konkrétneho dotazníka.
  • Tzv „admin” účet v predvolenom nastavení nevidí jemu nenazdieľané dotazníky ostatných podúčtov, túto právomoc mu však je možné na požiadanie automaticky nastaviť – v prípade záujmu nás kontaktujte.

Pomohol Vám tento článok?

Ďakujeme za odpoveď